دلیل نام گذاری ورق سیاه به این خاطر است که عناصر و اجزای تشکیل دهنده ورق سیاه تحت نورد گرم ذوب میشود و به خاطر این دمای بالا رنگ محصول کدر و مات میگردد. ورق سیاه را از نظر کاربرد میتوان به دو دسته ورق صنعتی و معمولی تقسیمبندی کرد. از ورقهای سیاه صنعتی در صنایعی مانند پتروشیمی، تانکرسازی، خودروسازی، صنایع سنگین و سدسازی استفاده میشود و از ورقهای معمولی بیشتر برای ساختمانسازی و سوله استفاده میشود.
از تولید کنندگان معروف ورق سیاه آهن در داخل کشور میتوان به کارخانههای فولاد مبارکه اصفهان، اکسین خوزستان، فولاد کاویان، فولاد گیلان، فولاد اکسین اهواز ، فولاد صبا، فولاد غرب اشاره کرد.
ورق رنگی از جنس گالوانیزه میباشد، که با لایهای از رنگ مخصوص گالوانیزه، روی سطح ورق پوشانده شده است. ورق گالوانیزه رنگی در صنایعی نظیر تولید لوازم خانگی، صنعت حمل و نقل و ساختمانسازی کاربرد فراوان دارد. اما یکی از بیشترین مصارف استفاده از ورق رنگی، ساخت و نصب شیروانی ساختمان در نواحی جغرافیایی با میزان بارندگی و رطوبت بالا می باشد. علاوه بر زیبایی ظاهری این ورق ها، مقاومت در برابر زنگزدگی و خوردگی نیز عامل مهمی در انتخاب این ورقها به عنوان شیروانی ساختمان میباشد.
پوشش گالوانیزه یکی از روشها برای جلوگیری از خوردگی میباشد. میتوان گفت که این روش، بهترین روش برای محافظت از سازههای فولادی میباشد. در صورتی که ورق فولادی را با فلز روی پوشش دهند، ورق گالوانیزه به وجود میآید. اگر پوشش روی از بین رود و یا دچار آسیب دیدگی شود، به هیچ وجه این ورق زنگ نخواهد زد. مصارف ورق گالوانیزه بیشتر در مواردی است که ورق در معرض رطوبت قرار داشته و امکان خوردگی و زنگ زدن ورق وجود دارد. مثلا در پوشش سقف های شیروانی، گلخانهها و پوششهای بیرونی ساختمانها بیشتر از این ورقها استفاده میشود. ورق گالوانیزه از ضخامت ۰/۱۸ میل تا ۶ میل در بازار موجود میباشد.
کارخانههای متعددی در زمینه تولید میلگرد فعالیت دارند. ورق گالوانیزه فولاد مبارکه،
ورق گالوانیزه کاشان، ورق گالوانیزه هفت الماس، ورق گالوانیزه سمنان از جمله آنهاست.
ورق آهن به دو دسته کلی ورق نورد سرد و ورق نورد گرم تقسیم میشود. ورقهای روغنی از عملیات نورد سرد ورق های فولادی که قبلاً تحت عملیات نورد گرم قرار گرفته و پوسته زدایی شدهاند به دست میآیند و در بازار به ورق فولادی سرد نیز معروف هستند. نامگذاری ورق روغنی برگرفته از شکل ظاهری آن است زیرا به منظور جلوگیری از زنگزدگی این ورقها معمولاً سطح آنها را روغن اندود میکنند (این روغن به راحتی با شوینده های قلیایی پاک میشود) و از آنجایی که ظاهر این ورقها بسیار عالی است ، معمولا در قسمتهای ظاهری وسایل و در تولید بسیاری از محصولات صنعتی نظیر لوازم خانگی، خودرو، تجهیزات اداری و غیره استفاده میشوند.
به طور کلی، ورقهای روغنی به سه دسته تقسیم میشوند که هرکدام با توجه به عناصر تشکیل دهنده آنها، کاربرد متفاوتی دارند. این سه گروه عبارتند از:
ورق روغنی st12
ورق روغنی st13
ورق روغنی st14
شرکت های فولاد مبارکه اصفهان، شرکت هفت الماس، فولاد درخشان و ورق روغنی فولاد غرب از تولید کنندگان مهم ورقهای روغنی در داخل کشور هستند.
ورق ST52 نوعی ورق سیاه آلیاژی بوده که در صنعت کاربرد فراوانی دارد. این ورق یک فولاد ساختاری با مقاومت بالا است که میتواند به راحتی به سایر فولادهای قابل جوشکاری، جوش داده شود. این ورق از خواص مقاومت در برابر پیچش و خمش ، خاصیت ارتجاعی و تحمل وزن بیشتری برخوردار است.
این ورق سیاه در کارخانههای ایرانی مانند فولاد فولاد مبارکه اصفهان و اکسین اهواز تولید و عرضه میگردد.
تسمه آهنی اغلب به دلیل کم کربن بودن، قابلیت انعطافپذیری و جوشکاری مطلوبی دارد. البته دقت کنید که انواع تسمه آهنی آلیاژ ثابت و همگنی ندارند. تسمه آهن مقطع آهنی که عرضشان بیشتر از ضخامت آنها میباشد، تسمه آهن نامیده میشوند. از تسمهها برای تولید و ساخت وسایل و ابزارهای گوناگونی از جمله ادوات و وسایل کشاورزی، دربهای آکاردئونی، نرده، پنجره، کلاف، دربهای آهنی، انواع کمربندهای فلزی که برای نگهداری کپسول و لولهها کاربرد دارند و… استفاده میشود. تسمه آهن معمولا به روش نوردی و ماشین کاری تولید می شود و از میان این دو روش، تسمه های ماشین کاری شده دارای ظاهری بهتر نسبت به تسمه های نوردی هستند؛ به همین دلیل در مقام بالاتری نسبت به تسمه های نوردی قرار می گیرد.
مجموعه آهن آریا در ابتدا فعالیت خود را در زمینه بازرگانی انواع آهن آلات ساختمانی و صنعتی آغاز کرد. این مجموعه همواره در طول سالها فعالیت خود توسعه مستمر، کارآفرینی و رضایت مشتریان را از اهداف اصلی خود قرار داده است.
همچنین این مجموعه در سال ۱۳۹۹ در کنار کار بازرگانی، شرکت لوله های دقیق آسیا کران (سهامی خاص) با سرمایه گذاری بخش خصوصی را تاسیس کرد.